CAMsil LG jest mieszaniną dwóch szczepów homofermetnacyjnych bakterii kwasu mlekowego, stosowany do szybkiego obniżenia pH
Środek stosuje się szybkiego obniżenia pH:
Składniki analityczne:
CAMsil LG może być stosowany w każdym rozcieńczeniu w przedziale od 100 ml do 2 litrów na tonę kiszonki lub do 1 g CAMsil LG na tonę zmieszanego materiału do zakiszenia (100000 jtk/g kiszonki).
Torebka o pojemności 100 g jest wystarczająca do zaszczepienia 100 t kiszonki.
Pakowanie:
Opakowanie aluminiowe o wadze netto 100 g.
Informacje ogólne:
Przechowywać w temperaturze pokojowej (>= 20°C).
Okres przydatności do zastosowania (nieotwarte opakowanie) do 18 miesięcy od daty produkcji przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej.
Zezwolenie: Szczepy bakteryjne są zarejestrowane w EFSA w ramach kategorii 1k dodatków do kiszonki (nr rejestracyjny UE 1k20749, 1k21013) i są zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1829/2003 i 1830/2003, nie zawierają GMO.